Inspecties

Inspecties van werven, gebouwen, windmolens etc …

Drone inspectie van windturbines 

On- en offshore Windturbinetorens en rotorbladen worden blootgesteld aan de grillen van het weer. Drone-inspectie geeft een visueel of thermografisch beeld van de staat van de onderdelen. Voordelen van drone-inspectie: Hagel, sneeuw, bliksem, regen, zout en stof zijn slechts enkele van de omstandigheden die onderdelen van windturbines moeten doorstaan. Het gebruik van onze drone-inspectieoplossing voor visuele inspectie van on- en offshore windturbines biedt voordelen zoals: 

– veilige werkomgeving 
– verminderde uitvaltijd
– hoge kwaliteit afbeeldingen en video
– toegang tot anders ontoegankelijke gebieden
– preventieve onderhoudsplanning. Een drone-inspectie is een kosteneffectieve en efficiënte inspectiemethode in vergelijking met traditionele telefotografie of andere handmatige inspectiemethoden. Met een drone-inspectieoplossing kunt u zowel visuele als thermische beelden van windturbines maken voor on-site analyse en beoordeling van de conditie van de rotorbladen.

Digitale en/of infrarood camera inspectie: 

Bij het inspecteren van windturbines kan de drone worden uitgerust met een digitale camera, een thermografische camera of een combinatie, afhankelijk van de omvang van de inspectietaak. Een digitale camera levert het bewijs van de visuele storingen en beschadigingen van de toren, gondel, rotorbladen en boutverbindingen. Thermografische inspectie is een contactloze en niet-destructieve inspectiemethode die het mogelijk maakt om een groot gebied van het blad te onderzoeken op structurele defecten en zwakke punten in het blad. Met infrarood thermografie speurt de drone variaties in de oppervlaktetemperatuur van b.v. de rotorbladen op. Infraroodthermografie is een krachtige techniek voor inside onderzoek van rotorbladen van windturbines. Het temperatuurprofiel van b.v. het bladoppervlak geeft mogelijke defecten aan.

Het temperatuurprofiel van b.v. het bladoppervlak geeft mogelijke defecten aan.

Voordelen van infrarood thermografische beelden:

– Contactloze en niet-destructieve inspectiemethoden – Visualisatie van temperatuur op grote oppervlakken van b.v. het rotorblad ter vergelijking – Onderzoek, meting en observatie van ontoegankelijk of gevaarlijk gebied – Detectie van verborgen gebreken en storingen – Detectie van objecten in donkere gebieden – Detectie van erosie en corrosie – Onderzoek naar afwijkingen – Rotorbladinspectie ter plaatse – Tijdens een inspectie ter plaatse zal ons onderzoeksteam de drone naar de gewenste positie vliegen voor het vastleggen van gegevens en beginnen met de inspectie van het rotorblad, of het nu gaat om een volledige inspectie of specifieke delen van het rotorblad. De gegevens worden opgeslagen, waardoor een evaluatie van de toestand van de windturbine in postproductie en analyse mogelijk is. De drone ligt stabiel in de lucht en kan een windsnelheid tot 10 m/s aan. Daarom is de drone ideaal voor inspectie van zowel onshore als offshore windturbines. – Drone-inspectie van windturbineblad Een drone-inspectie brengt schade aan het windturbineblad aan het licht en zorgt ervoor dat reparaties op tijd worden uitgevoerd.

Een drone-inspectie brengt schade aan het windturbineblad aan het licht en zorgt ervoor dat reparaties op tijd worden uitgevoerd.

Alleen experts zouden gegevens moeten analyseren

Tijdens de luchtinspectie bedient een piloot van Flanders Drones de drone. Tijdens de vlucht bedienen onze gecertificeerde medewerlers meestal de camera, nemen video op en leiden de piloot naar de aandachtspunten en uitzichten van verschillende hoeken van de toren, gondel, rotorbladen en boutverbindingen. Onder normale omstandigheden is de drone-inspectie zelf snel klaar. De zware werklast ligt in de analyse van de verzamelde gegevens en de foto’s die door de drones worden gemaakt. Het is hierbij essentieel om relevante experts in de analyse in te schakelen om de volledige waarde uit een drone-inspectie te halen. Iemand die niet over de nodige gekwalificeerde ervaring beschikt, kan een kritiek defect of schade over het hoofd zien, met mogelijk fatale gevolgen. Op basis van de analyse van deze gegevens wordt een inspectierapport opgesteld, dat gewoonlijk wordt onderverdeeld in categorieën rood, geel en groen volgens de ernst van de schade. Dit rapport kan indien nodig een serviceplan bevatten, met aanbevelingen voor kosteneffectieve verbeteringen. Bij Flanders Drones gebruiken we drones alleen als we tot de conclusie komen dat dit de optimale oplossing is. Op basis van onze ruime ervaring met en kennis van alle soorten inspecties bieden wij altijd de beste oplossing, op maat gemaakt voor de klus – met of zonder drone. 

Analyse van de beelden door onze inspectie, metaal en kunststof specialist Georges.

Niet alleen rotating equipment maar ook static equipment behoort tot de mogelijkheden.
Georges is voorzien van de nodige certificeringen (API / ASME / Erkend milieudeskundige / VCA II) en kan terugvallen op jarenlange ervaring / kennis over het evalueren van static pressure equipment en corrosie van metaal en andere materialen. Het gericht inspecteren en of CUI assessment uitvoeren met drone kan als een grote cost saving aanzien worden vanwege besparingen op fysische inspectie. Er zal altijd voorafgaand de drone inspectie een evaluatie van de historiek van het toestel gebeuren om zo gericht mogelijk te inspecteren met de drone als inspection-tool

Scroll naar top

Ljhjfsdhjs f fjsdlkh sds jldk sdfhsdlfsdfsjkdlfh sjhdfsdhsdsjfhslfsjfdskdjfsfd